dimecres, 26 de novembre del 2014

Benvinguts! Passeu! Passeu!

Comencem a verue llums penjades, aparadors plens de color i alegria... S'acosta Nadal! Animeu-vos a fer la vostra pròpia decoració de Nadal, us fareu més vostres aquestes festes tan familiars. I per donar la benvinguda a casa vostra, res millor que una corona. A veure si us animeu i m'envieu un munt de fotos del resultat!

Necessitarem:
  • Fil, agulla i tisores.
  • Un bolígraf i un regle per marcar la roba.
  • Una caixa de cartró. El tamany ideal és el de la caixa de baguettes del supermercat.
  • Teles variades reciclades. Poden ser camises, pantalons, llençols, faldilles o vestits que ja no feu servir. Com més variats siguin els colors i estampats més atrevida quedarà la corona.
  • Pistola de silicona calenta (i silicona) i cola blanca.
  • Retoladors o pintura vermella i negre.
  • Alguns trossos de cinta i trapillo.
Aquest projecte constarà de dues parts: La corona pròpiament dita i un ren que col·locarem al centre de manera que el conjunt es vegi encara més nadalenc!
Començarem per fer uns quants llaços per decorar la nostra corona. Si no heu fet mai un llaç, podeu seguir el pas a pas en aquest vídeo:
Si no teniu màquina, es poden fer a mà sense problema, només cal passar un repunt a mà. Trigareu una mica més, però el resultat és el mateix. Jo els faig una mica diferents, crec que queden més divertits i per aqeust projecte resulten molt millors: no el farceixo si no que faig un llaç doble, amb una peça exterior més gran i una altra de més petita, fet que em permet més combinacions de colors i estampats.  Podeu fer els llaços i la cinta central del mateix color o combinant robes, la vostra imaginació és el més important! Per cada llaç necessitarem una peça de 25x15, una altra de 20x10 i un trosset de cinta. En total necessitarem 20 llaços. Els llaços ha de quedar més o menys així:

Ara, procedirem a fer i muntar la corona. Agafem un tros de cartró i un plat fondo. Amb el plat de l'inrevés, dibuixarem la part interior de la corona i després una mica a ull a uns tres  o quatre dits dibuixarem la línea exterior.
Retallem dues peces iguals i les enganxem entre elles per donar més cos i consistència a la corona amb cola blanca o una pistola de silicona calente. Després, la forrarem  amb un tros de roba. Feu servir el tros de corona que hem retallat com a plantilla aproximada per tallar la tela. Recordeu deixar un  bon tros de marge per poder doblegar cap a l'interior i enganxar. Farem servir la pistola de silicona. El costat llis o fi serà la part posterior de la corona. El costat amb un acabat menys polit serà el davant. No patiu si no queda perfecte (que no hi quedarà) perquè hi enganxarem els llaços que hem fet per sobre.
Seguidament, enganxem els llaços a la corona com més us agradin. De nou la vostra imaginació és el més important. Tornarem a fer servir la pistola de silicona. En el següent vídeo podeu veure un exemple de com enganxar els llaços. Aneu directament al minut 9 del vídeo.
Ja tenim la corona! Ara la rematarem amb un ren de cartró reciclat que li donarà el toc nadalenc final. La cosa serà més o menys així:
Fotografia: Pequeocio

La plantilla original és de la pàgina  "Good House Keeping", tot i que podeu segyuir les instruccions de Pequeocio, que estan en castellà. Resseguim les diferents parts de la plantilla en un tros de cartró, retallem i enganxem amb cola blanca seguint les instruccions de l'enllaç de Pequeocio. Per acabar, pintem el nas  i els ulls i tallem un collar de trapillo. També podeu enganxar, si en teniu, uns botons negres com ulls i posar un cascabell al collar.
Finalment, encaixem el nostre ren a la corona i fem una llaçada per poder penjar-la, si és que la volem penjada. 
Espero que us hagi agradat aquest projecte! Si teniu cap dubte, podeu preguntar als comentaris o al Facebook. Estaré encatnada de respondre. I si us animeu a fer-ne alguna, envieu-me fotos!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada